• Az időpontot mennyivel érdemes lefoglalni az esküvő időpontja előtt ?

Mindenképen érdemes minél előbb dönteni ha teszik az esküvői fotós anyag és az ár is megfelelő számotokra.
Mivel általában már az előző éven elfogynak a Május- Szeptember közötti szombati napok !

  • Külföldön is vállalsz esküvői fotózást ?

Igen, sok csodás hely ahová szívesen megyek az országhatáron is túl.

  • A kreatív fotózásra mennyi időt kell számolni ?

Optimális ha legalább 1.5-2 óra szabadon rendelkezésünkre áll. Persze volt már hogy csupán 20 perc állt rendelkezésre ez alatt is megoldottam, sok szép fotó készült, igaz kicsit erőltetett menetben.

  • Kreatív fotózást az esküvő napján vagy más napon érdemes elkészíteni?

Előnyösebb minden tekintetben ha másnapon történik a kreatív (beállított) fotózás, de ez nagyon kevés esetben megoldható. Nyugodtan tudunk “alkotni” és amikor a fények optimálisak úgy időzítünk. De az napon is gyönyörű fotókat fogok készíteni, a 3-4 órás kreatív fotózástól a 20 perces kreatív fotózásig sok féle képpen kellett megoldani. Azt szoktam mondani hogy az esküvő napján min. 1,5 – 2 órát kell számolni, az oda-vissza utazást leszámítva ha esetleg az esküvő helyszínétől utazni kell.

  • Hol vállalsz fotózást ?

Bárhol az ország területén, belföldön is és akár külföldön is sok esküvőt fotózok. Természetesen amennyiben kreatív képeket külföldön szeretnétek azt is szívesen vállalom.

  • Hogy történik a foglalás ?

Miután a megbeszélés során mindent egyeztettünk sor kerül a szerződés aláírására, amely tartalmazza a kiválasztott szolgáltatás részletes leírását, és kölcsönösen védi a feleket, hogy az esküvő napján, majd azt követően is minden a megbeszéltek szerint történjen.
A szerződés aláírásával egy időben kell a foglalót átadni amely a vállalási ár 30%-a. Ezek után már a lefoglalás hivatalosan is megtörtént, a szerződés két példányban készül az aláírt szerződés egyik példánya a kedves párnál marad amiben minden részletet is rögzítettünk.

  • Mi az az utómunka, mit jelent a fotók kidolgozása?

Először is az esküvőn készült képeket leválogatom, majd minden fotó profi utómunkán esik át, ez esetben a fotó alapvető tulajdonságait változtatjuk, mint például fényerősség, képkivágás, kontraszt, színhőmérséklet, részletesség, a nem oda illő dolgokat eltávolítom.

  • Egyedül vagy párban dolgozol ?

Természetesen ha esküvői fotózás mellé esküvői filmet is kértek akkor min. ketten megyünk a cinematográfus kollégámmal.  Egyébként legtöbb esetben a profi képek érdekében fotós asszisztensel dolgozom.